Topdrukte met fietsers in Otterlo

Geplaatst op zondag 15 oktober 2017


Vandaag werk ik in Otterlo. Het beloofd een stralende 15e oktober te worden. Wanneer ik Otterlo binnenrijd zie ik de eerste fietsers al gaan. Dan realiseer ik mij dat dit voor ons een drukke dag zal worden bij de VeluweSpecialist in Otterlo. Het kon weleens zo'n dag worden waarop al onze elektrische fietsen en onze 7-versnellingen fietsen een mooie tocht over de Veluwe gaan maken.

Om te beginnen zetten mijn collega en ik alle materialen klaar om verhuurd te worden. De tientallen 7-versnellingsfietsen, E-bikes, E-steps, loopfietsen, scooters en E-mountainbikes kunnen vandaag allemaal op pad. Wat zeker is, is dat de fietsen vandaag het meest populair zullen zijn. Het is prachtig fietsweer. De eerste fietsers zitten ondertussen dan ook al op het terras van de Waldhoorn, gelegen tegenover de VeluweSpecialist in Otterlo. Bij de Waldhoorn is het altijd een komen en gaan van fietsers en motoren. Ze hebben een enorm, zonnig terras dat hoog staat in de Terras Top 100.

Rond half 10 wandelen meneer en mevrouw De Boer binnen bij ons in de VeluweSpecialist in Otterlo. Ze hebben van te voren online een elektrische fiets gereserveerd om Otterlo en omgeving én Nationaal Park De Hoge Veluwe te verkennen. Hierbij hebben zij meteen tickets voor Nationaal Park de Hoge Veluwe gekocht, die ik al voor hen heb klaargelegd. Onder het genot van een kopje koffie verteld mevrouw de Boer dat zij al eerder E-bikes hebben gehuurd bij de VeluweSpecialist vestigingen in Hoenderloo en Garderen. Ik vertel ze dan enthousiast dat ik ze al dacht te herkennen van hun eerdere bezoek aan Garderen. We spreken even over hun mooie fietstocht daar, maar ik ga al snel over naar Otterlo. Daar zijn we nu tenslotte.

Bij de VeluweSpecialist schrijven wij voor de fietsers een mooie route uit aan de hand van de fietsknooppunten. Ik heb ervoor gekozen om meneer en mevrouw De Boer te laten fietsen naar Mossel en uiteraard Nationaal Park de Hoge Veluwe. De ingang van Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt een paar honderd meter gelegen vanaf de VeluweSpecialist in Otterlo. Mossel is een gebied met prachtige bossen, heide en zandverstuivingen. Wat mij betreft echt een aanrader om naar toe te fietsen als je gaat fietsen in Otterlo en omgeving. Dorst onderweg? Ook dan kan je terecht op Mossel. Je vindt hier namelijk een hele gezellige theeschenkerij.

Nadat we deze eerste mensen met een route en E-bike met uitleg de prachtige natuur in en rondom Otterlo hebben ingestuurd, volgden er nog veel meer. Ik had gelijk, een drukke dag, mede dankzij het mooie fietsweer van vandaag. Door het lekkere weer en de mooie routes die we vandaag hebben uitschreven kwam iedereen enthousiast weer terug bij de Veluwe Specialist in Otterlo. En wat is er nou lekkerder dan een heerlijk ijsje als afsluiting van een mooie dag fietsen over de Veluwe? Niks toch? Nee, daarom belonen wij al onze fietsers met een ijsje van Wallies. Ze hoeven hiervoor alleen maar even de weg over te steken.

Wil jij ook de mooie Veluwe ontdekken per (elektrische) fiets? Mijn collega's en ik verwelkomen je graag. Niet alleen in Otterlo, maar ook bij onze VeluweSpecialist vestigingen in Garderen en Hoenderloo.

Fabiënne - 15 oktober 2017

Delen via: